Hoe om het meeste uit uw mobiele versterker te halen

Bij het installeren van een mobiele versterker in uw huis, kantoor of voertuig, wilt u ervoor zorgen dat elke extra prikkel van het stimuleren van het signaal binnen zal komen bij uw telefoon. We willen dat u uw signaalbooster op de meest effectieve en efficiënte manier gebruikt, dus hebben we een lijst samengesteld van dingen die u vandaag de dag kunt doen om het meeste vermogen voor uw geld te krijgen.

Voordat u begint

Het enige wat we zien dat mensen meer dan wat dan ook in verwarring brengt, is het verschil tussen de verschillende netwerken op elke drager. Signaalboosters werken alleen voor de carriers en netwerken waar ze voor bedoeld zijn, dus is het belangrijk dat u naar hetzelfde netwerk op uw telefoon kijkt als uw signaalbooster. Signaalboosters die het 3G-signaal versterken zullen het signaal voor een telefoon op AT&T 4G verbeteren, maar zullen het signaal voor een telefoon op AT&T 4G LTE niet verbeteren, omdat het een andere frequentie is. Dus, als u probeert om de effectiviteit van uw 3G-booster te verbeteren, en u bent op 4G LTE, zult u geen verandering in signaalsterkte zien. U moet 4G LTE uitschakelen, die dan terugvalt naar de 3G-frequentie en u zult het verbeterde signaal kunnen zien.

Tips voor het monteren van uw signaalversterkersysteem

Hier zijn een paar tips voor het monteren van uw signaalversterkersysteem dat de effectiviteit met minimale inspanning zal maximaliseren:

  1. Gebruik altijd de kortst mogelijke kabellengtes.

Hoe langer de kabel, hoe meer signaalverlies er zal zijn. Als uw kabel te lang is, kies dan voor een kortere kabel in plaats van deze op te rollen, wat interferentie en signaalverlies kan veroorzaken.

  1. Gebruik altijd de best mogelijke kabel.

Sommige signaalboosters, zoals veel van de Wi-Ex-boosters, worden geleverd met kabels van mindere kwaliteit die een grote hoeveelheid signaalverlies veroorzaken. Vergeet niet, hoe beter de kabel, hoe minder signaalverlies u zult ervaren. Hier zijn enkele richtlijnen voor de meeste situaties:

  • Als uw kit wordt geleverd met RG-59-Mini Cable, upgrade naar RG-6 kabel.
  • Als uw kit wordt geleverd met RG-58 kabel, upgrade dan naar LMR-400.
  1. Zorg voor voldoende afstand tussen de antennes.

Als de antennes te dicht bij elkaar staan, wordt het vermogen en de effectiviteit van de signaalbooster automatisch verminderd. Als u de afstand tussen de antennes niet kunt vergroten, probeer dan de ene antenne van de andere af te schermen.

  1. Let op de richting van de richtantenne

Richtantennes zijn krachtiger dan omnidirectionele antennes, maar ze moeten wel in de richting van de toren van de drager worden gericht. Dragers kunnen op elk moment nieuwe torens toevoegen en oude torens buiten gebruik stellen, dus als je merkt dat je signaal niet meer zo sterk is als vroeger, moet je het richtproces opnieuw doorlopen om er zeker van te zijn dat de buitenantenne in de best mogelijke richting gericht is om het vermogen te maximaliseren. Door het toepassen van al deze tips zal ook jij in staat zijn om je mobiele signaal aanzienlijk te verbeteren.